0 تا 100 راه اندازی سفره خانه سنتی (مراحل، چک لیست وسایل، طراحی و هزینه راه اندازی رستوران سنتی)

راه اندازی سفره خانه

فهرست مطالب

راه اندازی سفره خانه سنتی چقدر سرمایه لازم دارد؟ راه اندازی سفره خانه که در زبان عامیانه به آن (قهوه خانه) و (رستوران سنتی) نیز می‌گویند، یک ایده جذاب و درعین حال هزینه‌بر است. اجاره مکان سفره خانه، خرید تجهیزات، انتخاب الگوهای سنتی برای طراحی دکوراسیون، طراحی منوی غذای محلی، نامگذاری رستوران با اسامی اصیل ایرانی و انتخاب بهترین سبک خدمات دهی، از مراحل مهم راه اندازی سفره خانه سنتی هستند. اما گاهی افراد به‌جای سفره‌خانه‌های سنتی، سراغ سفره‌خانه‌هایی با تم فرهنگی، تاریخی، سلامت یا ترکیبی از سنتی و مدرن می‌روند که می‌تواند جذاب باشد. با رستوبازار همراه باشید تا هزینه راه اندازی سفره خانه سنتی کوچک را محاسبه کنیم.

خرید مواد اولیه رستورانی از رستوبازار

اگر می‌خواهید انواع غذای رستورانی را با کیفیت بالا طبخ کنید، بایستی از مواد اولیه رستورانی استفاده کنید. ادویه‌جات ترکیبی و چاشنی‌های باکیفیت رستوبازار مانند ادویه‌جات مخصوص مرغ، گوشت قرمز، ماهی، میگو، پلو، سبزیجات و ادویه‌جات عربی و هندی، با بهترین مواد اولیه فرموله شده‌اند و انتخاب سرآشپزهای حرفه‌ای هستند. برای تهیه مواد اولیه باکیفیت رستورانی، کلیک کنید.

معرفی انواع سفره خانه

اگر قصد راه اندازی سفره خانه سنتی دارید، بهتر است با انواع سفره خانه آشنا شوید تا بهتر بتوانید بهترین سبک کسب و کار را انتخاب کنید. انواع سفره خانه با توجه به نحوه چیدمان و طراحی فضا، به 3 گروه تقسیم می‌شوند.

سفره خانه در فضای باز

رستوران سنتی روباز نسبت به فضای بسته، برای مشتریان جذاب‌تر است. اینگونه می‌توانند از هوای آزاد در روزهای خوش آب و هوای سال، لذت ببرند. لژهای خانوادگی به‌همراه میز و صندلی‌های چوبی سنتی در حیاط سفره خانه، دور حوض آب جانمایی می‌شوند. همچنین باغچه‌ها و دیوار نگاره‌ها با ظرافت و هماهنگ با نقوش سنتی، طراحی می‌شوند. رستوران سنتی روباز معمولا در عمارت‌های قدیمی با حیاط‌های بزرگ، راه اندازی می‌شود.

سفره خانه سر پوشیده

برای راه اندازی رستوران سنتی سرپوشیده، لازم است فضای داخلی را با بهترین الگوها و المان‌های سنتی طراحی کنید. کاشی‌های آبی، حوض کوچک، تخت‌های چوبی، پشتی و فرش‌های قرمز، ظروف مسی و سنگی، از المان‌های اصلی برای طراحی سفره خانه سنتی سرپوشیده هستند.

سفره خانه هایی با هر دو فضای سرپوشیده و روباز

برخی از سفره‌خانه‌ها دارای هر دو فضای سرپوشیده و روباز هستند و مشتری به انتخاب خود یک فضا را برای نشستن انتخاب می‌کند. معمولا فضای حیاط یا باغ را با آلاچیق‌های چوبی طراحی می‌کنند و فضای داخل را با میز و صندلی. اگر قصد راه اندازی سفره خانه دارید، بهتر است سراغ این گزینه بروید که نسبت به دو نوع سفره خانه قبل، بهتر است.

مراحل راه اندازی سفره خانه

مراحل راه اندازی سفره خانه

10 مرحله مهم برای راه اندازی سفره خانه در پیش دارید. در مراحل اولیه بایستی به تحقیق درباره کسب و کار، تحلیل رقبا و برنامه ریزی بپردازید. سپس در مراحل بعدی برای دریافت وام برای سفره خانه، طراحی سفره خانه سنتی در باغ، کاروانسرا، عمارت یا مکان مورد نظر بپردازید. خرید وسایل و تجهیزات و خرید مواد اولیه، استخدام کارکنان، طراحی منو، تبلیغات، همگی از مراحل هزینه‌بر و مهم در راه اندازی رستوران سنتی هستند.

تحلیل کسب و کار و رقبا

در اولین مرحله از راه اندازه سفره خانه سنتی، بایستی اطلاعات لازم رادرباره این کسب و کار و رقبای خود، به‌دست آورید. یک راهنمای کلی از مسیری که می‌خواهید طی کنید را روی کاغذ پیاده کنید و سعی کنید آن را در هر مرحله آپدیت کنید. سپس سراغ تحلیل رقبای خود بروید. درباره نحوه خدمات دهی، تنوع منوی غذا، تعداد مشتریان، میزان درآمد و روش تبلیغات آنها، تحقیق کنید. این اطلاعات در مراحل بعدی کار، مفید خواهند بود.

اجاره مکان سفره خانه سنتی

اجاره مکان برای سفره خانه سنتی از مراحل مهمی است که در درآمد سفره خانه نیز تاثیر گذار است. همچنین بخش بزرگی از هزینه راه اندازی سفره خانه را به خود اختصاص می‌دهد. مکانی که انتخاب می‌کنید باید به جامعه هدف شما نزدیک باشد. معمولا فضای اطراف جاذبه‌های گردشگری، پارک‌ها و بافت‌های قدیمی شهر، بهترین جا برای سفره خانه هستند. همچنین دقت کنید که تراکم کسب و کارهای مشابه در آن منطقه زیاد نباشد. زیرا وارد بازار رقابت شدید و سختی خواهید شد.

حداقل متراژ سفره خانه چقدر است؟

برخلاف راه اندازی رستوران و راه اندازی کترینگ که به مغازه‌ای با ابعاد کوچک 20 یا 30 متر مربع نیاز بود، حداقل 120 متر مربع فضا برای راه اندازی سفره خانه سنتی کوچک، لازم دارید. این ابعاد برای سفره خانه‌های بزرگ تا بیش از 300 متر مربع خواهد بود.

خرید تجهیزات و وسایل

خرید تجهیزات و لوازم، دومین مرحله هزینه‌بر راه اندازی رستوران سنتی است. تجهیزات آشپزخانه را با توجه به ابعاد فضا و بودجه انتخاب کنید. اما درصورت تمایل و در شرایطی که بودجه محدودی دارید، می‌توانید از وسایل سفره خانه دست دوم استفاده کنید.

طراحی داخلی و خارجی سفره خانه

برای طراحی دکور رستوران سنتی، بهتر است از یک معمار داخلی و دکوراتور حرفه‌ای کمک بگیرید. از المان‌های سنتی که با فرنگ قدیمی منطقه هماهنگ هستند، استفاده کنید. دکور خارجی سفره خانه، ویترین کسب و کار شما خواهد بود. از تابلو، رنگ و چراغ برای طراحی دیوارهای خارجی، طراحی فضای سبز، طراحی فضای ورودی استفاده کنید. همچنین تابلوی بزرگی با طراحی خاص بر روی سردرد سفره‌خانه نصب کنید و زمینه آن را هماهنگ با دکور خارجی طراحی کنید.

انتخاب اسم و طراحی لوگو

اسم رستوران اصیل ایرانی، بهترین ایده برای نامگذاری رستوران سنتی است. از اسامی مدرن یا بامزه برای نامگذاری سفره خانه استفاده نمی‌کنند. همچنین لوگویی را با کمک CANVA و ابزارهای مشابه، طراحی کنید که ترکیبی از نام رستوران و نقوش سنتی باشد.

دریافت مجوز سفره خانه

مجوز کسب و کار، مجوز بهداشت و مجوز ایمنی، 3 مجوز ضروری برای راه اندازی سفره خانه سنتی هستند. قیمت مجوز سفره خانه سنتی با توجه به نحوه خدمات دهی و تبصره‌های مختلف متغیر است و گاهی این هزینه، بیش از 100 میلیون خواهد بود.

استخدام کارکنان سفره خانه

در این مرحله بایستی چند نیروی کار ماهر را استخدام کنید. تعداد کارکنان با توجه به مقیاس فعالیت، نحوه خدمات دهی و همچنین بودجه مدنظر شما، متفاوت خواهد بود. معمولا استخدام 1 سرآشپز حرفه‌ای و 1 آشپز، 2 نفر مسئول پذیرایی، 1 نفر مسئول صندوق و ثبت سفارش، 1 نفر نیروی خدماتی و 1 پیک برای سفره خانه، ضروری است. حداقل 7 نیروی کار برای راه اندازی رستوران سنتی کوچک، لازم دارید.

طراحی منو سفره خانه

در این مرحله بهتر است چند مدل منو طراحی کنید. یک منوی کاغذی برای هر میز، یک تابلو منو برای قسمت ثبت سفارش و یک منو تراکت کوچک برای ارسال همراه سفارش‌های بیرون‌بر. بهتر است برای سفره‌خانه‌های سنتی از منو دیجیتال استفاده نکنید. زیرا با فضای سنتی و قدیمی هماهنگ نیست.

همچنین بخشی از جامعه هدف سفره‌خانه‌ها معمولا افرادی با رده سنی بالا هستند که گاهی کار با منوی دیجیتال و اسکنر برای آنها ساده نیست. طراحی منو کاغذی را با نقوش سنتی، رنگ‌های آبی، قرمز و سبز، انجام بدهید. طراحی منو با تصاویر واقعی غذا در ظروف سنتی، ایده جذابی است. همچنین سعی کنید از فونت شکسته برای معرفی آیتم‌های منو استفاده کنید.

خرید مواد غذایی برای سفره خانه

در این مرحله بایستی چند منبع تامین کننده مواد اولیه انتخاب کنید که به کیفیت مواد غذایی آنها اعتماد دارید. چک لیست مواد اولیه را با توجه به لیست غذا و بعد از طراحی منو، تهیه کنید. از خرید مواد اولیه در حجم خیلی زیاد خودداری کنید. زیرا انبار کردن مواد غذایی برای مدت طولانی، باعث افت کیفیت آنها می‌شود.

تبلیغات و بازاریابی سفره خانه

تبلیغات گسترده پیش از افتتاح سفره خانه، از مراحل مهم راه اندازی سفره خانه سنتی است. چاپ تراکت، نصب بیلبورد، انتشار پست و استوری و دعوت از سلبریتی‌ها، چند ایده کاربردی برای تبلیغات است. تبلیغات موثر ارتباط مستقیمی با میزان درآمد سفره خانه دارد.

لیست غذاهای منوی سفره خانه

لیست غذاهای منوی سفره خانه

ساخت منو و تهیه لیست غذاها از مراحل مهم راه اندازی سفره خانه است. لیست غذاهای سفره خانه معمولا شامل انواع غذای سنتی و اصیل ایرانی، انواع کباب، انواع خوراک، انواع سالاد، می‌شود. البته انواع غذاهای محلی شمالی، کوردی، عربی، ترکی و غیره نیز با توجه به محل راه اندازی رستوران سنتی، می‌تواند در منو وجود داشته باشد. چند آیتم پرطرفدار در منو سفره خانه سنتی عبارتند از

  • دیزی سنگی
  • کباب سلطانی
  • کباب بختیاری
  • دل و جگر کباب
  • کباب برگ
  • کباب چنجه
  • کباب لقمه
  • شیشلیک
  • ماهی کباب
  • کباب تابه‌ای
  • کباب دیگی
  • چلو کباب کوبیده
  • چلو جوجه کباب
  • چلو کباب قفقازی
  • چلو مرغ زعفرانی
  • باقالی پلو با ماهیچه
  • خوراک ماهیچه گوسفندی
  • خوراک گردن گوسفندی
  • خوراک مرغ
  • خوراک ماهی سرخ شده
  • خورشت سبزی
  • خورشت قیمه
  • خورشت فسنجان
  • خورشت بادمجان
  • نیمرو
  • املت
  • املت کباب
  • سوسیس تخم مرغ
  • انواع سالاد
  • انواع ترشی
  • انواع شور
چک لیست مواد اولیه سفره خانه

چک لیست مواد اولیه سفره خانه

لیست مواد اولیه سفره خانه سنتی شامل انواع مواد پروتئینی، سبزیجات، انواع ادویه غذای ایرانی، انواع نوشیدنی، انواع نان و مخلفات غذا می‌شود. البته برای طبخ غذاهای رستورانی، لازم است از مواد اولیه رستورانی مانند ادویه جوجه کباب رستورانی، ادویه مرغ رستورانی، ادویه پلویی و برخی از ادویه‌های ترکیبی دیگر استفاده کنید.

چک لیست وسایل سفره خانه

چک لیست وسایل سفره خانه

وسایل راه اندازی رستوران سنتی شامل وسایل آشپزی، وسایل پذیرایی و وسایل دکوراسیون می‌شود. تجهیزات آشپزخانه را باید به‌گونه‌ای انتخاب کنید که علاوه‌بر به‌صرفه بودن، پاسخگوی خدمات دهی برای تعداد زیادی مشتری باشد. همچنین اگر بودجه محدودی دارید، وسایل ساده و ارزان را برای دکوراسیون سفره خانه انتخاب کنید. هزینه وسایل سفره خانه را در اردیبهشت 1404 بررسی خواهیم کرد.

اجاق گاز صنعتی11,000,000 تومان تا 43,000,000 تومان
یخچال صنعتی20,000,000 تومان تا 200,000,000 تومان
کباب پز گازی5,000,000 تومان تا 20,000,000 تومان
کباب پز ذغالی3,000,000 تومان تا 20,000,000 تومان
دستگاه کباب زن80,000,000 تومان تا 320,000,000 تومان
تنور نان55,000,000 تومان تا 80,000,000 تومان
سیستم تهویه صنعتی2,000,000 تومان تا 20,000,000 تومان
دستگاه سیخ شور20,000,000 تومان تا 60,000,000 تومان
سینک ظرفشویی دو حوضه‌ای6,000,000 تومان تا 30,000,000 تومان
دستگاه گریل صنعتی3,000,000 تومان تا 50,000,000 تومان
دستگاه پلوپز صنعتی12,000,000 تومان تا 100,000,000 تومان
چرخ گوشت صنعتی25,000,000 تومان تا 230,000,000 تومان
همزن صنعتی16,000,000 تومان تا 165,000,000 تومان
جا سیخ فلزی3,500,000 تومان تا 7,000,000 تومان
قفسه فلزی رستورانی5,000,000 تومان تا 35,000,000 تومان
ست چاقو و ساطور رستورانی500,000 تومان تا 6,000,000 تومان
دیگ غذا در ابعاد مختلف4,000,000 تومان تا 20,000,000 تومان
6 عدد سیخ جگرکی180,000 تومان تا 300,000 تومان
6 عدد سیخ کوبیده250,000 تومان تا 1,500,000 تومان
هر عدد کاسه، بشقاب و دیس چینی40,000 تومان تا 800,000 تومان
سینی استیل در ابعاد مختلف18,000 تومان تا 6,000,000 تومان
هر عدد ظرف پلاستیکی بسته بندی غذا5,000 تومان تا 20,000 تومان
تخت چوبی سفره خانه3,000,000 تومان تا 40,000,000 تومان
میز و صندلی چهار نفره3,000,000 تومان تا 40,000,000 تومان

ابازه قیمتی گسترده‌ای برای هر وسیله معرفی شده است و با هر میزان بودجه‌ای، می‌توانید تجهیزات مدنظر خود را تهیه کنید. البته وسایلی از قبیل اکسسوری برای دکور، کانتر، کابینت، انواع وسایل خرده ریز آشپزخانه نیز نیاز دارید که نمی‌توان قیمت دقیقی برای آنها درنظر گرفت. زیرا تنوع بالایی دارند و تهیه آنها سلیقه‌ای است.

ایده های جدید برای راه اندازی سفره خانه

ایده های جدید برای راه اندازی سفره خانه

ایجاد تمایز در هر کسب و کاری می‌تواند جذاب باشد. به‌کار بردن ایده‌های جدید در نحوه خدمات دهی، نحوه طراحی فضا، تغییر منوی غذا و حتی راه اندازی سفره خانه در مکانی جدید و غیر معمول، می‌تواند برای مشتریان جذاب باشد و حتی تبدیل به کسب و کار پولسازی شود. سفره خانه سنتی با سرو غذاهای محلی و طراحی سنتی، معمول‌ترین ایده و سبک این کسب و کار است. شما با ایجاد کمی تغییرات، می‌توانید نسبت به رقبا برتری پیدا کنید.

سفره خانه با تم خاص

انتخاب تم خاص برای دکوراسیون، لباس پرسنل، طراحی منو، حتی انتخاب اسم متفاوت با توجه تم رستوران، می‌تواند برای مشتریان جذاب باشد. برای مثال تم تاریک، تم رنگی خاص، تم جنگل، تم چوبی، تم رنگارنگ را برای طراحی هر بخشی از سفره خانه، در نظر بگیرید. حتی می‌توانید تم فرهنگی که به فرهنگ قوم خاصی اشاره می‌کند یا تم تاریخی را برای راه اندازی سفره خانه سنتی انتخاب کنید.

راه اندازی سفره خانه سلامت

سفره خانه سلامت یک ایده جذاب برای طرفداران غذاهای سالم و رژیمی است. انواع غذا را با مواد اولیه ارگانیک، روغن‌های طبیعی، ادویه‌جات ترکیبی تازه، طبخ کنید. انواع نان‌های رژیمی و شیرینی‌های بدون قند و نوشیدنی‌های زیرو کالری در این سفره‌خانه سرو کنید.

راه اندازی سفره خانه سنتی تجربی

در سفره خانه تجربی، معمولا غذا را در حضور مشتری و بر سر میز آنها تهیه می‌کنند. گاهی نیز مشتریان در فرآیند آماده‌سازی غذا مشارکت دارند که برای آنها خیلی جذاب است. قطعا طراحی سفره خانه سنتی در باغ یا سالن با چنین امکاناتی برای افزایش درآمد سفره خانه، موثر خواهد بود.

راه اندازی سفره خانه با منو فصلی

افزودن آیتم‌های فصلی به منو سفره خانه یکی از گزینه‌های جذب مشتری و افزایش درامد سفره خانه است. برای مثال در فصل زمستان انواع خوراکی‌ها و غذاهای گرم مانند آش، لبو، شلغم را منو اضافه کنید. در روزهای گرم سال آیتم‌هایی مانند آب دوغ خیار، ترخینه و یخ و نوشیدنی‌های خنک را به منو اضافه کنید.

راه اندازی سفره خانه با موسیقی زنده

از گروه‌های موسیقی محلی برای اجرای زنده در سفره خانه دعوت کنید. بسیاری از طرفداران آن گروه موسیقی نیز به سمت سفره خانه شما خواهند آمد. همچنین فضا برای برگزاری رویدادها و مناسبت‌های خاص مانند تولد و جشن‌های دیگر، فراهم می‌شود.

هزینه راه اندازی سفره خانه چقدر است؟

هزینه راه اندازی سفره خانه چقدر است؟

هزینه راه اندازی سفره خانه سنتی با توجه به ابعاد مغازه، نوع و ابعاد تجهیزات، هزینه جواز، هزینه تبلیغات و غیره محاسبه شود. با توجه به اینکه ابعاد و تجهیزات سفره خانه در مقایسه با رستوران معمولی و کترینگ بیشتر است، هزینه بیشتری برای راه اندازی آن لازم است.

هزینه ودیعه یک مکان 120 متری در قسمت متوسط نشین شهر حدودا 450 تا 500 میلیون تومان خواهد بود. همچنین هزینه‌ای معادل 350 میلیون تومان برای خرید تجهیزات و وسایل دکور لازم دارید. اگر 200 میلیون تومان بابت خرید مواد اولیه، کسب جواز، تبلیغات و هزینه‌های جانبی دیگر در نظر بگیرید، حداقل 1 میلیارد تومان سرمایه برای راه اندازی سفره خانه در اردیبهشت سال 1404، لازم دارید.

روش های افزایش درآمد سفره خانه

روش های افزایش درآمد سفره خانه

برای اینکه بتوانید درامد سفره خانه را افزایش بدهید و به حاشیه سود بالایی دست پیدا کنید، لازم است تغییراتی در سبک تبلیغات، ارائه خدمات، کیفیت غذا و قیمت گذاری منو، ایجاد کنید. درصورتی که در اجرای این موارد موفق نباشید، در رقابت با سفره خانه‌های دیگر، پیروز نخواهید بود.

  • تنوع منو غذایی را افزایش بدهید. انواع غذاهای اصیل ایرانی و انواع غذاهای محلی را به منو اضافه کنید. انواع نوشیدنی‌های گرم و سرد و دسر را در کنار غذا، به منو اضافه کنید.
  • کیفیت غذا را افزایش بدهید. از مواد اولیه باکیفیت استفاده کنید و سرآشپز ماهری برای طراحی منو و طبخ غذاهای جدید، استخدام کنید.
  • مقیاس فعالیت خود را گسترش بدهید. ثبت نام در اسنپ فود و ثبت نام در تپسی فود، دو روش موثر برای افزایش درامد سفره خانه هستند. سایت رستوران را راه اندازی کنید و سفارش‌های غیرحضوری دریافت کنید.
  • قیمت گذاری منو را بر اساس تحلیل رقبا انجام بدهید. روش قیمت گذاری روانشناختی، قیمت گذاری تخفیفی، قیمت گذاری بسته‌ای و قیمت گذاری دینامیکی، 4 روش کاربردی قیمت گذاری منو سفره خانه هستند.
  • سیاست‌های تشویقی افزایش درآمد رستوران را به‌کار بگیرید. اعمال تخفیف، برگزاری قرعه کشی و اهدای کد تخفیف را برای افزایش درامد سفره خانه، انجام بدهید.
  • روش تبلیغاتی موثری انتخاب کنید. بررسی کنید که رقبای موفق از چه روشی استفاده می‌کنند و شما نیز همان روش را برای تبلیغات انتخاب کنید.

سخن پایانی

10 مرحله مهم برای راه اندازی سفره خانه سنتی در پیش دارید که اجاره مغازه و خرید تجهیزات، هزینه‌بر‌ترین مراحل هستند. بهتر است برای کسب درآمد بیشتر و تمایز نسبت به رقبا، از ایده‌های جدید برای راه اندازی سفره خانه سنتی استفاده کنید. همچنین اگر می‌خواهید مشتریان سفره خانه از کیفیت غذاهای شما راضی باشند، مواد اولیه رستورانی باکیفیت را تهیه کنید. برای تهیه مواد اولیه رستورانی، رستوبازار را انتخاب کنید.

پرسش‌های پرتکرار

حداقل متراژ سفره خانه، 120 متر مربع است.

مکان‌های گردشگری و تفریحی و بافت‌های قدیمی شهر، بهترین جا برای سفره خانه زدن هستند.

اسامی اصیل ایرانی و اسم‌های محلی مانند سفره ایرانی، نیشتمان، سفره سبز، بامگاه، شاه نشین، برای نام گذاری سفره خانه مناسب هستند.

طراحی حوض آبی در وسط باغ با آب نمای زیبا، جانمایی آلاچیق در اطراف باغ و چیدمان نیمکت‌ها و میز و صندلی چوبی در اطراف حوض، طراحی فضای اطراف آلاچیق‌ها با گل و گیاه، ایده جذاب طراحی سفره خانه سنتی در باغ است.

دانش خود را گسترش دهید

ادویه لازانیا رستورانی ترکیبی از آویشن خشک، رزماری خشک، مرزنجوش خشک، جعفری خشک، پونه کوهی، خشک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ...

بروکلی، گوجه فرنگی، سیب زمینی، اسفناج، بادمجان و ریحان، پرکاربردترین مواد اولیه در طرز تهیه پیتزا سبزیجات رستورانی هستند.

...
ادویه ذرت مکزیکی بازاری ترکیبی از پودر فلفل سیاه، پودر فلفل چیلی، پودر پاپریکا، پودر زیره، پودر پیاز، پودر سیر، ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *