صفر تا صد نحوه اخذ مجوز بهداشت رستوران یا فست فود + شرایط و مدارک مورد نیاز

برای اینکه شما بتوانید به عنوان یک صنف فصت فود، کترینگ یا رستوران در بازار ایران به صورت رسمی فعالیت و درآمدزایی کنید، بایستی اول از همه نسبت به اخذ مجوز بهداشت اقدام کنید. برای دریافت مجوز بهداشت رستوران، فست فود یا کترینگ لازم است تا برخی مراحل و اقدامات لازمه را انجام دهید. اما هدف اصلی از اخذ مجوز بهداشت فست فود یا رستوران و اصناف مربوطه در اصل ایجاد اطمینان از جهت کیفیت و سلامت مواد اولیه، وضعیت کارکنان و محیط خود رستوران است.

صفر تا صد نحوه اخذ مجوز بهداشت رستوران یا فست فود + شرایط و مدارک مورد نیاز

فهرست مطالب

اهمیت اقدامات بهداشتی برای صدور مجوز بهداشت رستوران یا فست فود

همان طور که می‌دانید مقامات بخش بهداشت کشور، قبل از اینکه مجوز بهداشت کترینگ یا رستوران را صدور نمایند، در ابتدا برخی اقدامات و بررسی‌های بهداشتی لازم را انجام می‌دهند. هدف از انجام این اقدامات کسب اطمینان خاطر از بابت رعایت موازین بهداشتی توسط رستوران در رابطه با شرایط کارکنان و بهداشت و سلامت بودن مواد اولیه غذایی است.

شرایط اخذ مجوز بهداشت برای رستوران شاید در ابتدا کمی سخت به نظر برسد؛ چراکه قوانین این مجوز سختی‌های خاص خود را دارد. اما در صورتی که شما به عنوان یک صنف مواد غذایی تمامی موارد بهداشت را به خوبی رعایت کنید در کمترین زمان می‌توانید این مجوز را دریافت کنید.

اقدامات و شرایط اخذ مجوز بهداشت فست فود یا رستوران

در حالت کلی برای گرفتن مجوز بهداشت اولین کاری که باید انجام دهید مراجعه به سازمان بهداشت مرکزی یا یکی از دفاتر بهداشت محلی است. بعد از اقدام به صدور مجوز، تیم بازرسی تخصصی سازمان بهداشت به محل مورد نظر شما آمده و بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد.

از بررسی امکانات بهداشتی و تجهیزات گرفته تا نحوه نگهداری و سرو مواد غذایی همگی توسط این تیم مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرند. در صورت که تمامی بررسی‌ها نتیجه مثبتی داشته باشد، پروسه صدور مجوز بهداشت رستوران شما با موفقیت انجام خواهد شد! اما در غیر این صورت و وجود برخی نواقص، بایستی شما این نواقص را برطرف کرده و مجدد نسبت به صدور مجوز اقدام نمایید.

لازمه اخذ مجوز بهداشت: مراجعه به اتحادیه مربوطه!

راه اندازی مشاغل پردرآمد فست فود یا رستوران در ایران یکی از بهترین اقدامات برای کسب سودهای کلان است. اما لازمه فعالیت قانونی در این عرصه لازم است تا شما حتما به اتحادیه مربوطه مراجعه کنید. تمامی قانون گذاران اتحادیه شرایط و مدارک خاصی را برای صدو مجوز بهداشت رستوران یا فست فود در نظر گرفته‌اند. شما با طی کردن مراحل قانونی لازمه می‌توانید در کمترین زمان و به بهترین شکل ممکن مجوز بهداشت را از سازمان کل بهداشت دریافت کنید.

مراحل و شرایط اخذ مجوز بهداشت برای رستوران یا فست فود

برای صدور مجوز بهداشت کترینگ یا رستوران نیاز است تا شما برخی مراحل را به صورت قانونی و مطابق با آیین‌نامه‌های تعیین شده طی کنید. شرایط کلی اخذ مجوز بهداشت برای صنف رستوران، فست فود یا کترینگ به شرح زیر است:

  • ثبت درخواست مجوز بهداشت از طریق سامانه auth.g4b.ir
  • داشتن مکانی حداقل مساحت (80 متر مربع رستوران و سلف سرویس 100 متر مربع)
  • داشتن سند مالکیت یا صدور اجازه استفاده از منفعت ملک
  • مجهز بودن به انواع تجهیزات مورد نیاز مواد غذایی اعم از چرخ گوشت، انواع ظروف و…
  • معرفی یک مبشر آقا در رابطه با زنانی که می‌خواهند مجوز بهداشت دریافت کنند.
  • داشتن حداقل سن قانونی 18 سال
  • تمامی پرسنل و کارکنان بایستی کارت بهداشت معتبر داشته باشند.
  • وجود لوازم مربوط به کمک‌های اولیه در محیط رستوران یا فست فود
  • تجهیز بودن رستوران یا فست فود به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی (سیستم فاضلاب با تهویه مناسب)
  • گرفتن تاییدیه مربوط به امکان و نیروی انتظامی
  • داشتن توان مالی کافی برای تاسیس رستوران و پرداخت هزینه‌های مجوز تاسیس این مرکز

دانستن قوانین و مقررات برای اخذ مجوز بهداشت

اولین مرحله از شرایط اخذ مجوز بهداشت فست فود یا رستوران، این است که شما به عنوان متقاضی بدانید که قوانین و قواعد مربوطه چیست. شما با مطالعه این قوانین و دریافت آگاهی مورد نیاز در مورد قواعد مربوطه بهتر و سریع‌تر می‌توانید در این مسیر گام برداشته و در نهایت مجوز بهداشت را کسب کنید.

توجه به طراحی و ساخت آشپزخانه

برای اینکه بتوانید نسبت به دریافت مجوز بهداشت رستوران اقدام کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که طراحی و مهندسی و نقشه آشپزخانه از اهمیت زیادی برخوردار است. طراحی فضای آشپزخانه رستوران یا فست فود یا کترینگ باید به گونه‌ای باشد که از انتقال آلودگی و بیماری جلوگیری کرده و همواره منجر به افزایش و بهبود کیفیت غذا شود!

همچنین حضور تجهیزات پیشرفته و استانداردسازی شده در محیط آشپزخانه می‌تواند نقش موثری در تاییدیه گرفتن این محیط به هنگام بررسی تیم بازرسی بهداشت شود.

ثبت نام کردن در مقامات بهداشتی

بعد از اینکه شما تمهیدات و تجهیزات لازم را آماده کردید، حالا نوبت آن است که به یکی از مقامات بهداشتی نزدیک محل خود مراجعه کنید. با آغاز فرایند ثبت نام شما می‌توانید نسبت به دریافت مجوز بهداشت رستوران اقدام کنید. در طول پروسه ثبت نام شما اطلاعاتی از قبیل ساعات کاری، آدرس دقیق محل کار، تعداد نیروی کاری و پرسنل، برنامه بهداشتی و کنترل کیفیت غذا و… را ارائه دهید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز بهداشت

حال که دانستید قوانین بهداشت برای رستوران چیست و کدام‌ها هستند، حال نوبت آن است که در مورد مدارک مورد نیاز برای اخذ این مجوز هم اطلاعات کافی را کسب کنید. مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز بهداشت فست فود یا رستوران عبارت است از:

  • معاینه پزشکی و کارت بهداشت
  • سند مثبت مالکیت یا اجازه استفاده از منفعت ملک
  • کارت معافیت یا اتمام خدمت سربازی یا گواهی اشتغال به تحصیل
  • داشتن گواهی معتبر دوره‌های آموزشی مرتبط با صنف رستوران یا فست فود
  • ارائه مدارک هویتی اعم از شناسنامه، کارت ملی و…

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم تا تمامی انچه که در مورد اخذ مجوز بهداشت رستوران، فست فود یا کترینگ نیاز دارید را بدانید. در حالت کلی برای گرفتن مجوز بهداشت در ابتدا باید با قوانین کلی سازمان بهداشت آشنایی داشته و سپس اقدامات لازم برای نتیجه گرفتن از بررسی‌های تیم بازرسی بهداشت را انجام دهید.

پرسش‌های پرتکرار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *